Fönstertvätt

Ångtvätt / Fönster


Ett enkelt sätt att tvätta fönster - med skinande resultat.


När är det bra att tvätta fönster? Vad är bästa sättet att tvätta fönster? Vädret har en påverkan för när det är bra att tvätta fönster. Det ska helst inte vara för varmt och inte för kallt. Vår och höst är en bra årstid att tvätta fönster. Har du kanske en ångmopp hemma redan? Ofta finns det tillbehör att köpa till din ångmopp som är ämnat för fönstertvätt. Med utbytbara delar ämnade för olika ändamål får man många funktioner i ett verktyg. Kanske är du intresserad av hur man tvättar mattor smart också?


Hur får jag riktigt rena fönster?
Det är många som idag föredrar att tvätta sina fönster med ånga. Ånga löser upp och låser in smuts på ett effektivt sätt. Och du behöver inga kemikalier. Bättre resultat, miljövänligt och enkelt! 


Att tänka på innan du börjar - gör så här:

  • Vilket väder är det? Temperaturen ute påverkar resultatet. Det är inte bra om temperaturskillnaderna är för stora. Är glaset väldigt kallt kan det vara läge att rengöra fönstren en varmare dag.
  • Dammsug först upp damm från dina persienner, runt dina fönsterramar och på fönsterbrädan. Tvätta dina fönsterkarmar med en våt trasa, om du gör det efter att du tvättat dina fönster riskerar du att få fula ränder och det vore ju synd!
  • Det är smart att inomhus lägga handdukar längst ner vid fönstret så att eventuellt överflöd av fukt och vatten inte rinner ner på fönsterbräda och golv.
  • Följ instruktionerna från din enhet för fönstertvätt och se till att dina mikrofiberdukar är helt rena. Speglar, glas, fönster och krom blir skinande rena utan ränder!
  • Avsluta med att torka av hörnen och fönsterkarmarna så det inte finns fukt kvar på dem. 

En ångmopp har många funktioner för bättre rengöring hemma. Smart att kombinera flera redskap i ett städredskap. Varför är det smart med ångstädning? 

Få de bästa erbjudandena först
Prenumerera på Tvins nyhetsbrev. Du får ta del av unika erbjudanden och är alltid först med de senaste produktnyheterna från hela världen.