Träningsredskap

Träning / hemma


Träna hemma med smarta träningsredskap, hur kommer man igång?


Det kan ta emot att komma igång med träningen. Ofta känns det lättare om man börjar hemma i sitt eget tempo. Här är lite tips på hur du kan komma igång med att träna hemma!

Det finns flera fördelar med att träna hemma, en av de största och bästa fördelarna är att man sparar tid. Man har inga öppettider på gym att förhålla sig till, eller kostnader för medlemskap och gymkort. Och vi är många som stått och väntat på att en viss maskin ska bli ledig eller att ett pass man ville gå på har blivit fullt. I tider med en pandemi är det dessutom extra smart att träna hemma! 


Det behövs inte mycket plats. 
Den bästa träningen är den som blir av. Har man inget extra rum över hemma för att bygga ett tjusigt hemmagym så fungerar vardagsrummet också. Kanske kan det bli så att man ser på ett favoritprogram och tränar samtidigt? Egentligen behöver du inte mycket för att träna hemma. Gör man regelbundet 5-6 enkla basövningar så har man kommit långt. Men visst kan det vara skönt att ha ett redskap som är lätt att stuva undan vid behov. När resultaten börjar synas och kännas så vill man ofta investera i lite utrustning så att man kan variera sin hemmaträning och belastning. Här hittar du 6 enkla och effektiva träningsredskap till ditt hemmagym.


Hitta rätt utrustning för dig och ditt hem.
Tränar du hemma regelbundet så kan du förbättra din styrka, balans och kondition. Kanske får du sällskap av någon annan i familjen dessutom? Det är ofta roligt att göra övningar tillsammans och man kan uppmuntra varandra när motivationen tryter.

Ibland är det inte ett tufft och hårt träningspass man behöver, utan ett lågintensivt pass som mjukar upp kroppen och fokuserar på förbättrad rörlighet och cirkulation. Det finns ingen åldersgräns, alla åldrar kan hitta fungerande hemmaträning. Det är smart, tidseffektivt och kul! En
smidig mekanisk pedaltränare brukar vara väldigt uppskattad. Skonsam mot din kropp samtidigt som den får ditt hjärta att jobba, bränner kalorier och ökar cirkulationen.


Hur ska jag börja?
Använd Youtube och andra sidor på nätet, det finns väldigt mycket bra inspiration att hitta där på olika träningspass och övningar. Börja med ett pass som går relativt snabbt och öka sedan efter hand. När du hittar något du gillar så upprepa det 8-10 gånger innan du byter program. Varva för bästa effekt din hemmaträning med raska promenader eller kanske löpning och cykling. I videon nedan ser du crosstrainern Orbitrek X17, smidig att ha i vardagsrummet! 


Få de bästa erbjudandena först
Prenumerera på Tvins nyhetsbrev. Du får ta del av unika erbjudanden och är alltid först med de senaste produktnyheterna från hela världen.